Weerstand

Wat houdt je tegen

Weerstand

Wie herkent dat, dat we alles voor onze kinderen of partner zouden doen? Dus als die iets nodig hebben qua trainingen, bijles, persoonlijke ontwikkeling of hulp, dan regelen we dat meteen want het is belangrijk en dat is het ook zeker waar. Echter als we moeten kiezen voor ons eigen groei of gezondheid, dan stellen we dat makkelijker uit of beginnen we hier helemaal niet aan. Er zijn allerlei overtuigingen die we gebruiken waardoor we niet met ons zelf aan de slag gaan. Ondanks dat we het toch echt wel diep in ons hart anders zouden willen hebben. Mijn moeder was hier ook een perfect voorbeeld van als Damian, mijn vader of ik iets hadden qua gezondheid dan zei ze altijd “Maak een afspraak bij de huisarts”. Maar voor zichzelf deed ze dat niet ondanks dat ze echt wist dat het niet goed met haar ging, haar dementie speelde toen. Welke weerstand voelde mijn moeder hierbij? Angst, het onbekende, onzekerheid, kop in het zand steken want dan is het er niet? Ze had haar goede redenen ervoor om niet te gaan. Tijdens mijn NLP-opleiding kregen we mee “Weerstand is leerstand” en deze zin gebruik ik nu zo vaak en ook echt bij mezelf. Wat zit erachter als ik opeens weerstand ervaar?

Voor mezelf was het ook zo dat ik overtuigingen had waardoor ik niet met mezelf aan de slag ging maar ook ik wilde het heel graag. Voor zelfontwikkeling had ik gewoon de financiën niet voor. Mijn motivatie was er en mijn wens was er ook maar ik struikelde altijd over mijn belemmerende overtuiging “geld”. Voor mijn 1e persoonlijke ontwikkelings-opleiding ‘Transformatieve Conflictoplossing’ heb ik zelfs een lening genomen. Deze opleiding was het begin van mijn persoonlijke reis en hier heb ik al veel mogen leren. Door deze opleiding leerde ik dat investeren in jezelf waardevol en belangrijk is en ik heb geleerd dat persoonlijke groei essentieel is. Waarom is het voor mij essentieel? Alles wat ik nu leer kan ik meegeven aan Damian, waardoor hij anders in het leven gaat staan en dat we vicieuze cirkels aan het doorbreken zijn. Hij krijgt de mogelijkheid om straks keuzes te maken die bij hem passen en hij leert nu om te luisteren naar wat zijn gevoel zegt, terwijl mij altijd is meegegeven vanuit school ‘je moet denken en niet voelen’. Hij gaat zijn leven vanuit meer bewustwording tegemoet. Dankzij mijn recente opleiding bij Sluis NLP heb ik nog meer bewustwording gekregen over mijn normen en waarden en wat ik door heb gegeven aan Damian. Het mooie is dat ik op een heleboel ontzettend trots ben maar ik zie ook wat ik hem heb meegegeven waarvan ik denk ‘Aniet, niet heel handig’. Daarin kan ik hem sturen en begeleiden. Het mooie is wel dat ik weet dat alles wat ik doe voor Damian vanuit mijn pure 100% liefde voor hem doe. Is dat altijd succesvol? Nee, dat niet maar de intentie is goed. Een mooie NLP regel is ‘Falen bestaat niet, er is alleen Feedback’ en zo zie ik het ook.

Wat houdt jou tegen om voor jezelf te zorgen, op welk vlak dan ook?

De foto is van @adobe stock

Geplaatst op woensdag 11 augustus 2021.

Over Anita Kaandorp BewustzijnsCoach

Dit bericht is geschreven door Anita Kaandorp BewustzijnsCoach. Het bedrijf valt onder coaching uit Alkmaar. Trefwoorden van Anita Kaandorp BewustzijnsCoach uit Alkmaar : Bewustzijn coach, persoonlijke coach, coaching praktijk, mentale coaching, online coaching, akasha reading, life coach, coaching op locatie.

Lees meer over Anita Kaandorp BewustzijnsCoach.