Wat doen overtuigingen met je?

Overtuigingen bepalen een groot deel van je leven zowel positief als negatief

Wat doen overtuigingen met je?

Tijdens mijn NLP-opleiding ging ik na deel 1 met een geweldig gevoel naar huis. Ik had zoveel geleerd, zoveel bewustwording en een positieve mindset dus ik kon de hele wereld aan. Maar op maandag was dat gevoel weg en voelde ik weerstand. Tijdens deel 1 hadden we te horen gekregen dat we een examen moesten doen op onze laatste dag van deel 2. Wat vond ik dat pittig want ik zat thuis ook nog in een verbouwing en nu moest ik de boeken in. Alle aantekeningen uitwerken, een schema maken hoe ik het moest gaan leren en dan hadden we ook met een groep van NLP twee keer in de week een zoommeeting om te oefenen. Dus mijn happy gevoel ging al snel naar de weerstand.

Tijdens mijn opleiding had mijn coach Rutney al verteld dat “weerstand is leerstand” Ik kon nog wel zover denken dat het eigenlijk slim was wat ze deden want als ik eerlijk was naar mezelf, dan was ik aan de klus gegaan en was ik na de klus in de boeken gegaan. Maar deze strategie werkte niet en ik ben elke dag gaan leren en leren. De spanningen bouwde zich op zodat ik op dag 2 van deel 2 zo vol zat dat niks meer binnen kwam van wat ik hoorde van mijn Coach Pim. Gelukkig werd ik geholpen door een fantastische coach en kwam er weer ruimte om “all in” te gaan tijdens mijn opleiding.

Het examen kwam eraan dus mijn boek bij me en leren en leren. En toen was mijn examen dag. Ik stond buiten te praten met een medecursist en ik zei letterlijk “ik haal alleen iets als ik keihard leer” en op dat moment schoot ik in de lach want het befaamde kwartje viel. Mijn overtuiging kwam zo omhoog. Ik had mezelf aangeleerd dat ik alleen maar iets haal als ik keihard leer! Deze overtuiging heb ik mezelf gegeven toen een docent op de hogere school tegen me zei. ‘Ach, je hoeft niet slim te zijn want jij gaat toch naar de dansacademie’. Echter heb ik deze overtuiging (dat ik niet slim was) wel heel lang met mij meegedragen. De overtuiging dat ik keihard moet leren kan ik nu een plek geven en nu ervaar ik meer rust.

Welke overtuigingen draag jij met je mee? Ben je je er bewust van of helemaal niet? Overtuigingen hebben een behoorlijke invloed op je leven. Als ze positief zijn, dan kunnen ze je heel ver brengen maar zijn het beperkende overtuigingen, dan kunnen ze je tegenhouden of afremmen om je doelen te halen.

Ik ben benieuwd wie hier een overtuiging durft te delen die hem tegenhoudt om zijn/haar doelen te halen.

Wie gaat deze uitdaging aan?

Of wie wil er samen met mij op zoek naar zijn/haar overtuigingen.

Liefs, Anita

Geplaatst op dinsdag 6 juli 2021.

Over Anita Kaandorp BewustzijnsCoach

Dit bericht is geschreven door Anita Kaandorp BewustzijnsCoach. Het bedrijf valt onder coaching uit Alkmaar. Trefwoorden van Anita Kaandorp BewustzijnsCoach uit Alkmaar : Bewustzijn coach, persoonlijke coach, coaching praktijk, mentale coaching, online coaching, akasha reading, life coach, coaching op locatie.

Lees meer over Anita Kaandorp BewustzijnsCoach.