Overgangsklachten – hoe kunnen essentiële oliën jou helpen?

Op 11 december om 19:30 tot 21 uur; Informatieavond over de overgangsklachten met workshop over essentiële oliën met de schrijver Thorsten Weiss en fysiotherapeuten Mouhabbat Iousoupova

Overgangsklachten – hoe kunnen essentiële oliën jou helpen?

Opvliegers, nachtelijke transpiratie-aanvallen en hierdoor een slaaptekort, last van prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en stress zijn niet leuk. Deze en andere overgangsklachten en overgangsverschijnselen kunnen veroorzaakt worden doordat de eierstokken geen of minder vrouwelijke hormonen meer aanmaken. Soms zijn de klachten zo ernstig dat een vrouw niet goed kan functioneren, zowel thuis als op haar werk.

Essentiële oliën kunnen je lichaam ondersteunen in diverse processen. Er zijn specifieke oliën, die activerend of remmend op de klieren in ons lichaam werken en onze hormoonproductie beïnvloeden. De werkzame stoffen in een essentieel olie, kunnen via de huid in de bloedbaan terecht komen en daar hun werk doen. Maar ook via inhalering kunnen de oliën diverse processen ondersteunen. Ons reukorgaan is direct verbonden met het limbische systeem van de hersenen. Dit systeem bevat diverse klieren, waaronder de hypothalamus. Deze klier reguleert het autonome zenuwstelsel door middel van hormonen. Een essentiële olie is dus niet zomaar ‘een lekker luchtje’ maar kan dus echt baat geven bij hormonale disbalansen en jou in hoge mate ondersteunen.

Hoe dat werkt en welke oliën geschikt voor jou zijn ervaar je op deze avond. Meldt je snel aan en reserveer jouw plek via telefoon 072-5124955 of mail info@healingoils.nl en info@gezondheidscentrum-dehoef.nl

Geplaatst op woensdag 22 november 2017.

Over Gezondheidscentrum de Hoef

Dit bericht is geschreven door Gezondheidscentrum de Hoef. Het bedrijf valt onder gezondheidscentrum uit Alkmaar. Trefwoorden van Gezondheidscentrum de Hoef uit Alkmaar : complementaire therapie, fysiotherapie, gezondheidscentrum, gezondheidsbehandelingen, fysiotherapeut, complementaire therapeut, yoga lessen, dans therapie, mindfulness behandelingen,.

Lees meer over Gezondheidscentrum de Hoef.