Mierenbestrijding

U kent het ongetwijfeld.

Mierenbestrijding

U komt ’s morgens de keuken binnen en ziet daar een lange colonne mieren die ergens vanachter een plint of door de kier van een raam zijn weg gevonden heeft naar etensresten. Meestal gaat het om zoetigheid die ze ontdekt hebben op de aanrecht, in een keukenkast of misschien zelfs in een niet goed afgesloten afvalemmertje. In ganzenmars schuifelen de mieren recht op hun doel af. De ene helft gaat er heen, de andere helft is al weer op de terugweg naar het nest. Als een compagnie goed getrainde soldaten marcheren ze in gelid richting prooi.

Gek op zoet Tuinmieren komen in heel Nederland voor in diverse soorten. Hun nesten vindt u in zandgrond en, gelukkig, meestal buitenshuis onder straattegels, maar ook onder bijvoorbeeld omgekeerde bloempotten. Een enkele keer komt zo’n nest ook binnenshuis voor, bijvoorbeeld als er bovenop is gebouwd. Sommige soorten nestelen ook in oud, rottend hout.

In de wintermaanden houdt de kolonie zich meestal tamelijk rustig, maar zodra het voorjaar begint, zie je weer verschijnen. Ze zijn altijd op zoek naar voedsel, het liefst suikerhoudende produkten. Buiten verzamelen ze honingdauw, het afscheidingsprodukt van bladluizen en eten ze soms ook kleine insecten. Binnen snuffelen ze graag in afvalemmers en speuren ze naar zoete voedingsmiddelen die ze overal weten te vinden. Meer informatie kunt u lezen op onze website of bel voor een vrijblijvend advies naar 0251-242233 Foto: Jaap Zandvliet

Geplaatst op woensdag 22 maart 2017.

Over Ongediertebestrijding Zandvliet

Dit bericht is geschreven door Ongediertebestrijding Zandvliet. Het bedrijf valt onder ongediertebestrijding uit Alkmaar. Trefwoorden van Ongediertebestrijding Zandvliet uit Heemskerk : ongediertebestrijding Heemskerk, wespen bestrijding Heemskerk, spinnen bestrijding Heemskerk, zwam bestrijding Heemskerk, houtworm bestrijding Heemskerk, kruipruimte-inspectie Heemskerk, determinatie Heemskerk, last van ongedierte Heemskerk,.

Lees meer over Ongediertebestrijding Zandvliet.