Het ouderschapsplan.

'We zijn niet getrouwd en gaan uit elkaar. Moet ik toch een ouderschapsplan opstellen?' Uw Familiemediator geeft uitleg.

Het ouderschapsplan.

Nog steeds zie ik ouders in mijn praktijk die in de veronderstelling verkeren dat een ouderschapsplan niet verplicht is, wanneer zij hun informele relatie beƫindigen (samenleving). Dit is onjuist. Met de inwerkingtreding van de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding zijn ouders verplicht om afspraken te maken over hoe zij het ouderschap in de toekomst samen gaan uitvoeren en deze afspraken vast te leggen in de schriftelijk ouderschapsplan. Het idee van de wetgever is dat het belang van het kind hier voorop staat, en niet de relatievorm van de ouders. Het ouderschapsplan kent verplichte vereisten die moeten worden geregeld. Uw Familiemediator helpt bij het opstellen van het ouderschapsplan en kan een alimentatieberekening maken voor de verdeling van de kinderkosten. Meer weten over het ouderschapsplan? Neem vrijblijvend contact met Uw Familiemediator in de regio.

Geplaatst op woensdag 22 april 2020.

Over Uw Familiemediator

Dit bericht is geschreven door Uw Familiemediator. Het bedrijf valt onder mediation uit Alkmaar. Trefwoorden van Uw Familiemediator uit Alkmaar : familiemediator, scheiden mediator, ouderschapsplan, kinderen, echtscheiding, convenant, MfN-registermediator.

Lees meer over Uw Familiemediator.